slide

Egyéni programok Budapesten

Esterházy Péter a leghíresebb kortárs magyar író szerint: „Nem mindig az a város, amit a bédekkerek hirdetnek”. 

A Uniquebudapest Budapest bédekkerek által nem hirdetett részeit mutatjuk be. Városmegismerő túráinkon azokat a zugokat, a fősodorból kieső tereket, elhagyatott átjárókat, az árnyékban meghúzódó villákat és a köröttük mesterien megtervezett kerteket, cselédlépcsős bérházakat, rejtett udvarokat, furcsa szobrokat járjuk körbe, amelyek nem feltétlenül a legszebb, viszont mindenképpen a legérdekesebb, „legpestiesebb” részei ennek a városnak. A helyek, ahol a pesti ember élete zajlik, ahol a város mindennapi viselete érhető tetten.  És persze legendák, történetek, pesti viccek, anekdoták, múltról, jelenről, jövőről, ahogy mi ismerjük őket.
 
 
TUDNIVALÓK:
-  Sétálós túráink magyar és angol nyelven indulnak (15 fő fölött csoportbontást javasolunk)
-  A túra előtt min. 24 órával szükséges bejelentkezni! (A kajakos és a biciklis túra esetében ez min. 5 nap!)
-  A túráinkat kizárólag megrendelésre szervezzük, a megadott időpontok csakis a visszaigazolást követően érvényesek.
-  MUNKAIDŐBEN: HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG 9-17 ÓRA KÖZÖTT REGISZTRÁLJUK A JELENTKEZÉSEKET!
-  Városnéző túráinkat mindenféle időjárási körülmény között elindítjuk!
-  A túrák alatt lehetőség van rövid pihenőkre, egy szendvics, kávé, ásványvíz elfogyasztására. Ennek költségét a túra ára nem tartalmazza. 
-  Javasoljuk, hogy túráinkra az időjárásnak megfelelő, kényelmes utcai viseletben jöjjön.

NEM INDULNAK TÚRÁK: január 1, március 15, augusztus 20, október 23, november 1, december 24-26 és 31-én

Századfordulós villák, paloták

Hogy mi a kapcsolat egy budapesti gimnázium és a „Manhattan Project” között? Los Alamos-i kutatólaboratórium, 1940-es évek eleje: a II. világháború elején, amikor egy nap a szupertitkos csoport tagjai, az akkori világ legnagyobb fizikusai és matematikusai,az atombomba kifejlesztésén dolgoztak...

A Belváros kincsei

Tömérdek rejtett kincs: hintóbeállós kapualjak, körerkélyes bérházudvarok átjárókkal, százéves szépségüket megőrző üzletek, Párizs hangulatát idevarázsoló terek és kávézók, szecessziós paloták, apró boltok, újjáéledő passzázsok, vidám szobrok, és még sok érdekes, meghökkentő látnivaló...

Budavári misztérium

A Vár a város közepén egy külön, zárt negyed. Számos girbegurba, macskaköves utcáján 13 király járt 15 nemzetségből. Föld alatti barlangrendszerében 3 szinten 284 kút biztosított ivóvizet az itt lakóknak...

Unique Deluxe

Tudta, hogy a virágos minta, amit Jensen Button visel, egy magyar népi motívum? Tudta, hogy Magyarországon virágzó parfümipar létezett a 19. és 20. század fordulóján? Tudta, hogy a legelső budapesti áruház tetején korcsolyapálya volt? 

Szecesszió, eklektika, kultúra

Ami más városoknak a klasszicista, vagy a modern építészet, az Budapestnek az eklektika. Kétségkívül ez a stílus illik legjobban a városhoz: egy kis ez, egy kis az, innen is merítünk ötletet, onnan is hozunk példát. Kavarodás, sokféleség, pont úgy, mint maga a fővárosi nép.

Duna-parti történetek

Budapest a Duna királynője, a folyó nélkül nem létezne. A Duna immár ezer éve meghatározza, tenyerén hordja a várost. Találkozásuk sehol sem olyan intenzív, tragikus és szépséges, mint a pesti belvárosban. Itt sűrűsödnek a magyar történelem szinte minden sorsfordító pillanatának emlékei.

Liszt Ferenc nyomában Budapesten

A 2011-es Liszt év kapcsán elkészített túránk során bemutatjuk kiemelkedő zeneszerzőnk budapesti kötődését, és azokat a helyszíneket járjuk be, ahol Liszt Ferenc megfordult, lakott, koncertezett vagy imádkozott. 

A zsidónegyed titkai

Volt egyszer egy zsidó Budapest, amelyet fénykorában több mint kétszázezren laktak. Nagy részük egy földrajzilag egybefüggő területen, a ma is Zsidónegyedként aposztrofált városrészben élt. Egy későbbi tragikus korban itt állt a gettó...

A retro korszak

Volt egyszer egy 60-70-80-as évek. Szocializmus, „legvidámabb barakk”, pártkongresszusok, politika, a munkásosztály győzelme, „Sztálin barokk”. De emellett élt egy párhuzamos világ is, a bakelit lemez, a miniszoknya, a neonreklám, a szódavíz, az új Bauhaus, vagyis a Budapest retro.

A pesti éjszaka

„Látta-e már Budapestet éjjel?” szólt a hajdani híres magyar sláger. Budapest nagggyon él éjszaka! Késő esti barangolásunk és szórakozásunk Budapest Montmarte-jában, Soho-jában indul, ahol a számtalan étterem, bár és kávézó mellett kis galériák, butikok is várnak ránk.

Városban, biciklivel

Kultúra, csodálatos és ismertetlen történetek jól ismert helyeken, kerekezzen velünk és olyan szemszögből mutatjuk meg a várost, ahogy még sosem látta…

Kajaktúra a Dunán

Koronázza meg budapesti tartózkodását – nem mindennapi módon! Nézze meg a Duna királynőjét tengeri kajakról békaperspektívából! Két viharedzett túravezetőnk nemcsak az Ön biztonságáról gondoskodik, hanem felvillantja a magyar történelem és kultúra legérdekesebb emlékeit is.