slide

Egyéni programok Budapesten

Esterházy Péter a leghíresebb kortárs magyar író szerint: „Nem mindig az a város, amit a bédekkerek hirdetnek”. 

A Uniquebudapest Budapest bédekkerek által nem hirdetett részeit mutatjuk be. Városmegismerő túráinkon azokat a zugokat, a fősodorból kieső tereket, elhagyatott átjárókat, az árnyékban meghúzódó villákat és a köröttük mesterien megtervezett kerteket, cselédlépcsős bérházakat, rejtett udvarokat, furcsa szobrokat járjuk körbe, amelyek nem feltétlenül a legszebb, viszont mindenképpen a legérdekesebb, „legpestiesebb” részei ennek a városnak. A helyek, ahol a pesti ember élete zajlik, ahol a város mindennapi viselete érhető tetten.  És persze legendák, történetek, pesti viccek, anekdoták, múltról, jelenről, jövőről, ahogy mi ismerjük őket.
 
 
TUDNIVALÓK:
-  Sétálós túráink magyar és angol nyelven indulnak (15 fő fölött csoportbontást javasolunk)
-  A túra előtt min. 24 órával szükséges bejelentkezni! (A kajakos és a biciklis túra esetében ez min. 5 nap!)
-  A túráinkat kizárólag megrendelésre szervezzük, a megadott időpontok csakis a visszaigazolást követően érvényesek.
-  MUNKAIDŐBEN: HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG 9-17 ÓRA KÖZÖTT REGISZTRÁLJUK A JELENTKEZÉSEKET!
-  Városnéző túráinkat mindenféle időjárási körülmény között elindítjuk!
-  A túrák alatt lehetőség van rövid pihenőkre, egy szendvics, kávé, ásványvíz elfogyasztására. Ennek költségét a túra ára nem tartalmazza. 
-  Javasoljuk, hogy túráinkra az időjárásnak megfelelő, kényelmes utcai viseletben jöjjön.

NEM INDULNAK TÚRÁK: január 1, március 15, augusztus 20, október 23, november 1, december 24-26 és 31-én

Szecesszió, eklektika, kultúra

Ami más városoknak a klasszicista, vagy a modern építészet, az Budapestnek az eklektika. Kétségkívül ez a stílus illik legjobban a városhoz: egy kis ez, egy kis az, innen is merítünk ötletet, onnan is hozunk példát. Kavarodás, sokféleség, pont úgy, mint maga a fővárosi nép.

Duna-parti történetek

Budapest a Duna királynője, a folyó nélkül nem létezne. A Duna immár ezer éve meghatározza, tenyerén hordja a várost. Találkozásuk sehol sem olyan intenzív, tragikus és szépséges, mint a pesti belvárosban. Itt sűrűsödnek a magyar történelem szinte minden sorsfordító pillanatának emlékei.

Liszt Ferenc nyomában Budapesten

A 2011-es Liszt év kapcsán elkészített túránk során bemutatjuk kiemelkedő zeneszerzőnk budapesti kötődését, és azokat a helyszíneket járjuk be, ahol Liszt Ferenc megfordult, lakott, koncertezett vagy imádkozott. 

A zsidónegyed titkai

Volt egyszer egy zsidó Budapest, amelyet fénykorában több mint kétszázezren laktak. Nagy részük egy földrajzilag egybefüggő területen, a ma is Zsidónegyedként aposztrofált városrészben élt. Egy későbbi tragikus korban itt állt a gettó...

Előző oldal Következő oldal