slideslide

Referenciák

„Nekem Óriási élmény volt!”

„A programot nagyon élveztem, a feladványok, kérdések ötletesek, érdekesek és kreatívak voltak. Azt gondolom, a "városnézés" eme játékos formájában jobban megismerhető egy-egy város, település.”

„Nagyon tetszett, sokkal jobb volt (és úgy érzem több infó is megmaradt így Tatáról), mint egy hagyományos városnézés (alatt). Külön jó volt, hogy a feladatokat is csapatként kellett megoldani, együtt kellett működni, ezáltal is fejlődtünk.”

„Ötletes kalandos vicces és maradandó játék volt.”

Cityrama Travel Agency – 2016. február 9.

 

Nagyon szépen köszönjük a segítségét. Gabri felkészültsége kiváló volt, sok érdekes információt adott a túra témakörén kívül is. Kedves, szimpatikus ember, szívesen választanánk őt újra egy másik témakör választása során is, illetve ajánlanánk őt és az Önök cégét ismerőseinknek is.

Köszönjük azt rugalmasságot is, hogy a rövid átfutási idő ellenére is meg tudták szervezni nekünk ezt a túrát.

Remélem a jövőben újra kapcsolatba kerülünk más séták szervezése kapcsán. :)

Miklóssy Krisztina, Miklóssy Katalin és Jukka Hartikainen – 2015. december 13.

 

Kedves Fruzsina, bokros teendőim miatt csak megkésve tudok válaszolni, de kérésére elmondanám, hogy rendkívül jól éreztük magunkat (amint azt a mellékelt fotó is tanúsítja :) ). László nagyon felkészült, tájékozott, nagy tudású, udvarias vezető, nem utolsó sorban igen jó, kifinomult humorérzékkel. Az ex Úttörő Áruház, valamint a Szobor Park nagyon nagy élmény volt az egész család számára, de nagyon élveztük a BKV múzeumának látogatását is. Az adott kor történelmi hátterének ismertetése volt a legérdekesebb. Feltehetően a jövőben még találkozunk. Köszönjük.

Üdvözlettel:

Németh Mária – 2015. június 28.

 

Nagyon tetszett a túra, minden részlete érdekes volt!!!

 Megbeszéltük, hogy szeptemberben újra jelentkezünk A Zsidónegyed titkaira és a Szecessziós túrára. Ha lehetséges, szeretnénk, hogy ezekre a sétákra is Réka kísérjen minket. Jól éreztük magunkat végig, nagyon gyorsan elrepült a 3,5 óra.

Én korábban voltam a Budavári Misztérium sétán, az is nagyon jó volt, bár rettenetesen fújt a szél, de a vezetőnk megoldott minden helyzetet!!! Ezúton is köszönet a hölgynek, várandós kismama, sajnos a nevére nem emlékszem.... Csilla..... vagy Csillag a vezetékneve....

Köszönettel:

Lamperth Angéla – 2015. április 24.

 

A gyerekek és az apukák is nagyon jól érezték magukat, és teljesen meg voltak elégedve a túravezetők munkájával. Az összes feladatot élvezték, de talán a színjátékos és a kódfejtős volt a legnagyobb élmény számukra.

Köszönöm még egyszer a munkátokat és további szép napot!

Üdv, Melinda – 2015. április 18.

 

Kedves Fruzsina, nagyon klassz volt, feltétlenül részt fogunk venni más túrán is. Veronikát mindannyian élvezettel hallgattuk, nagyon felkészült és elhivatott! Köszönjük szépen!

üdv.: Judit – 2015. március 29.

 

Igen, nagyon jól éreztük magunkat, a hideg ellenére is. A 3 órás programba tudtuk, hogy nehezen fognak még a legalapvetőbb látnivalók is beleférni, de azt hiszem sikerült felkelteni a német kollégák érdeklődését Budapest iránt, a későbbiekben akár családi nyaralás során is szívesen visszatérnének.

Juditnak sikerült interaktívvá tennie a sétát -ahogy kérte rögtön az elején-, szerintem egy igazi beszélgetős sétálgatás érzése volt mindenkinek. Nyoma sem volt a "kérem kövessék a piros esernyőt" városnézésnek (szerencsére). Judit nagyon felkészült volt, még a budapesti kollégáknak is tudott újat mondani, és ha menet közben kérdés merült fel, akár történelemre, építészetre vonatkozóan, mindig tudott válaszolni. A német nyelvvel sem volt semmi probléma, folyékonyan, választékosan fejezte ki magát.

Még egyszer köszönjük a segítséget, és kérlek Juditnak is köszönd meg még egyszer a nevünkben a tegnapi vezetést.

Üdvözlettel,

Lukácsyné Török Viktória  - 2015. január 7.

 

Andrea nagyon tájékozott, felkészült vezető, messziről lerí róla, hogy imádja, amit csinál. Tetszett a túrában, hogy interaktív, a történelmi tények/ információk ellenére viszont cseppet sem volt unalmas. Tetszettek az épületekhez hozzáfűzött városi legendák és pletykák, amelyekkel még izgalmasabbá vált a séta. Annak ellenére, hogy nem először jártunk a Budai Vár környékén sok új információval gazdagodtunk, olyan helyeken is jártunk, amelyekről eddig sejtelmünk sem volt. :)   Szóval mindent egybevetve, nagyon szépen köszönjük az élményt Andreának és a Uniquebudapestnek! :)

Németh Orsolya – 2014. november 2.

 

Köszönjük szépen a hétfői idegenvezetést. Minden rendben volt, a külföldi kollégáink nagyon élvezték a programot, tetszett nekik a séta; különösen a Duna korzó rálátással Várra. Helgával is meg voltak a kollégák elégedve; tetszett, hogy felkészülten, mappával, képekkel érkezett és ezek segítségével beszélt az egyes épületekről, még érdekesebbé téve a programot.

Jungheinrich Hungária Kft. – 2014. szeptember 15.

 

“Nagyon jól éreztem magam köszi. A program után kedvet kaptam, hogy jól megnézzek minden Bp-en, de sajnos már kezd halványodni az ingerJ. Köszi!”

“Én nem voltam még ilyen jellegű programon, de nekem nagyon tetszett. Nem csupán számomra eddig ismeretlen érdekességeket tudtam meg a városról, hanem szuper emberek közt tölthettem egy napot :)

Ha feltétlenül ki kell emelnem valamit, akkor Fruzsi személye lenne az, mert elbűvölő volt a lelkesedés és a kedvesség, amivel terelgetett minket :)”

“Őszintén szólva jobban sikerült ez a program, mint ahogyan vártam. Izgalmas és mozgalmas volt, érdekes és szép helyeket láttunk, és rengeteg új dolgot tudtam meg. Nekem különösen a Grasham-palota volt nagy élmény, annyira, hogy még az eső sem zavart ;)”

„Bár az eső miatt reggel úgy éreztem bár el se indultam volna otthonról, örülök hogy megtettem! Nagyon régen nem csavarogtam a városban, mindig csak rohantam az egyik helyről a másikra, fantasztikus volt újra felfedezni a várost, pláne hogy egy ilyen lelkes vezetőnk volt mint Fruzsi!Szívesen részt vennék hasonló programon máskor is és biztosan fogom ajánlani másoknak is! Köszönöm!”

BP European Business Service Centre – 2014. szeptember 12.

 
Szeptemberben a team-összejövetelünket Budapesten tartottuk és ehhez megkértük az UNQ Bpt-munkatársait hogy támogassanak a szervezésben.
Tőlük aztán kaptunk egy teljes programot és egy tökéletes szolgáltatást - szálloda, étterem és csapatépítő program.
Sőt, az UNQ Bpt munkatársai személyesen gondoskodtak rólunk a helyszínen is- üdvözöltek a megérkezéskor a szállodában és személyesen kísértek a csapatépítő helyszínére is. Így Budapest egy igazi élmény volt számunkra!
Üdvözöl és kellemes hétvégét kíván Viktória
2013. szeptember 5.
 
"Egy Internetes tanácsadó cég munkatársaiként Londonból jöttünk csapatépítésre, szórakozásra. A Uniquebudapest nemcsak fantasztikus 2 napos szabadidős programot szervezett számunkra, hanem a közlekedésben, transzferben, étteremben is sok segítséget nyújtottak. 100%-osan ajánlom őket bárkinek. A következő budapesti tartózkodásunkat biztos velük fogjuk megszervezni ismét" 
Simon Bird, London  
2013. szeptember 6.

 

Minden a legnagyobb rendben volt, nagyon tetszett nekünk a túra!
Érdekes és hasznos volt! A túra hossza bőven elegendő volt, az elhangzott infómennyiség is bőven elég volt, és a túravezetőnk, Andi is nagyon kedves és jó vezetőnk volt. :-) Üdvözlettel, H.A.

2012. november 18.
 
A túra nagyon tetszett mindkettőnkek, Fruzsina nagyon sok új és érdekes dolgot mondott és mutatott a Várnegyedről. Leginkább a Hilton hotelben megbúvó kolostor maradványok tetszettek, illetve jó volt bejutni a Hadtörténeti Múzeum belső kertjébe, amely tömve van rengeteg érdekes látnivalóval. A túra végére kicsit hűvösebbre fordult az idő, de érdemes volt végigjárni, hiszen Fruzsinának köszönhetően egy teljesen új oldalát ismertük meg a környéknek. Nagyon jól éreztük magunkat, a programot csak ajánlani tudjuk mindenkinek! S. Gergő
2012.november 10.
 
Kedves Zsófia!
Köszönjük Önnek és Fruzsinának a felejthetetlen napot a tegnapi "Belváros kincsei" túrán. Olyan jó hangulatú, könnyed, természetes, ugyanakkor szakszerű és minden percében izgalmas együttlét volt, ami mellett nemhogy szó nélkül elmenni nem szabad, de egyenesen hirdetni kell, hogy milyen remek. Gratulálunk az ötlethez, a kivitelezéshez és ahhoz a finom érzékenységhez, ahogy visszaadják az embereknek a színvonalas, tartalmas szórakozásba vetett hitet. 
További sikereket kívánunk. Jó hírüket terjeszteni fogjuk, és bízunk abban, hogy más túráikon találkozunk még Önökkel. Rajtunk nem fog múlni!
Szeretettel köszöntjük Önöket, Fruzsinának külön üdvözlettel: Hegyi Györgyné
2012. október 13
 
Egy pár visszajelzés a KÖN 2012 (szeptember 15-16) hétvégéről:
A séta vmi fantasztikus volt! Köszönöm, hogy ilyen csodálatos élményben lehetett részem:) Viszonylag sokat sétálok, de ennyire összeszedett, pörgős, életteli vezetést ritkán éltem át. És ezt nagyon komolyan így gondolom!
Lennert Kati
 
A remek szervezéshez és a városi sétához, csak gratulálni tudok, boldogan részt vennék máskor is.
Üdvözlettel, Somogyi Árpádné
 
Én mind a két túrán a szerencsések közé tartoztam, akik részt vehettek mind a 15-i villák, mind a 16-i belváros kincsei sétán.
Pest egy csodálatos arcát láthattam, sétálhattam végig olyan épületek előtt, mehettem be olyan épületekbe, ahová bizonyosan soha nem jutottam volna el - ha nincs ez a szervezés . Mindkét túraveztő tudása lenyűgözött. Figyelemfelkeltő ismertetőik, jó kapcsolat teremtésük, segítőkészségük példa mutató volt.
Kívánok Önöknek sok sikert,  s olyan gazdasági környezetet, hogy lehetőségük legyen az elkövetkezendő években is az ideihez hasonló ingyenes város néző túrákat szervezni.
Köszönöm a lehetőséget: Tánczosné
 
Az idegenvezető egyszerre volt rátermett, messziről is hallható :) és kedves. Nagyon tetszett ahogy összefonódtak a korok jellegzetességei az emberi történetekkel és az épületekkel, az is tetszett hogy az idegenvezető mindennek utánanézett a neten így még részletesebb történeteket halhattunk sok érdekes kiegészítéssel.
üdv, Adrienne
 
 
A Kulturális Örökségvédelmi Napok keretében megtartott Villák, paloták című, terézvárosi és erzsébetvárosi séta hasznos és élvezetes volt.
Az Idegenvezető hatalmas és széles körű tudása lenyűgözött. Értékesnek tartom, hogy illusztrációkat is hozott magával, s azokat meg is mutatta sz érdeklődőknek.
Sikerének egyik záloga, hogy a részvevőket minduntalan bevonta az ismeretek bővítése érdekében. A sétálók legaktívabbjai így sikerélményhez is jutottak, hisz' tudásukat megoszthatták társaikkal. A találós kérdések megfejtésének kísérletei oly nagy mértékben aktivizálták társainkat, hogy nem is észleltük az idő múlását.
Kedves Zsófia otthon van a történelemben, a művészettörténetben, az irodalomban. Igen alapos helyismerete példa nélkül álló!
Sok-sok rejtett értékre-szépségre hívta fel a figyelmünket, amelyek mellett esetleg naponta többször is elmegyünk, mégsem vesszük észre azokat. Ezután már másként lesz!
Én, személy szerint különösen hálás vagyok az Epreskertben tett látogatásért, mert erre -a legeslegóvatosabb becslés szerint- legalább 40 (negyven) éve készülök!... S most sikerült! Benn, a kertben mennyi titokról lebbentette fel a fátylat, milyen érdekességeket "fecsegett ki".

Változatos-tartalmas volt a séta. Gyakran érdekfeszítő történetek, legendák, sőt, talán pletykák is tarkították a rendkívül magas színvonalú vezetést. A vezető jól érzékelhető sugárzó optimizmusa, derűje-mosolya, kedves énje, rátermettsége, türelme, szívélyes magatartása már a találkozás legelső perceitől megnyilvánult. S végig kitartott!
Nagy-nagy erénye a sétának, hogy limitált létszámmal indult csak. Ez már eleve meghatározta a séta sikerét.
Mi nagyon elégedettek vagyunk.

Tisztelettel és szívélyes üdvözlettel:
S z é k e l y   Tamás és felesége
 
 
Szeretném megköszönni nektek a csapat nevében a tegnapi kódfejtős programot. Nagyon jól éreztük magunkat, egy igazán különleges programot állítottatok össze ahol mindannyian jól szórakoztunk és rengeteg újdonságot tanulva fedeztük fel a várost.
Nekem személy szerint nehezemre esett utána beülni az irodába, sokkal szívesebben jártam volna még a várost úgy 2-3 hétig az épületeket nézegetve :))
Külön köszönet Petinek is a jófejségéért és profi guide-olásáért :)
Remélem lesz lehetőségünk a jövőben is programolni :)
Sok sikert nektek!

Üdv.
F. Csilla
2012. 08.16, Budapest Code
 
 
Nem is tudtuk, hogy ennyi látnivaló van ezen a környéken, úgyhogy elég sok meglepetés volt.
Köszönjük az élményt,
Krisztián
2012.08.04., Századfordulós villák, paloták túra
 

Színvonalas, flexibilis vezetésben volt részünk, a vezetö képes volt a csoport (és az idöjárás) adottságaihoz igazodni, mindenki profitált, vitt magával olyat, amiért megérte.

2012.07.26, H.Tamás
 

Nagyon köszönjük, hogy részt vehettünk a túrán, sok érdekes információ jutott birtokunkba. Mi bár magyarok vagyunk az angol csoportban kaptunk helyet, először furcsa volt az örökké kérdéseket feltevő stílus, de egy idő után belejöttünk. Nagyon szeretnénk más túrákon is részt venni. Szívesen megismételnénk ezt a túrát is, ezúttal magyar nyelven. :-)

Még egyszer nagyon köszönönjük a lehetőséget.

2012.05.05, Szabó Judit
 

Kedves Zsofi,nagyon szuper volt a program,szamomra is rejtett titkokat,meglepeteseket,pedig én is idegenvezeto (is) vagyok, bar egy masik szakmamban dolgoztam intenzivebben...Orommel csatlakozom mas programokhoz is,sot mivel a gyerekeim mar nagyobbak,szeretnem ujraeleszteni az idegenvezetest is,ilyen unikum jellegu vezetesekkel,mert a standard utvonal szamomra unalmas...;)
Koszonom az elmenyt!:)

2012.05.06, M. E.

 

Kedves Szervezők!
Nagyon köszönjük a sétát! Reméljük, találkozunk még...megint nagyon sok új információt kaptunk jókedvű, felkészült munkatársuktól!
Üdvözlettel:
2012.05.06, Puskás Zsuzsa